Liefde en Humor, een literaire namiddag met Hilde Van Liefferinge en Steve Aernouts

 

Een luie zondagmiddag in augustus ? Je kan thuis een boek lezen maar we nodigen je graag uit in het prachtige decor van de pastorie van Wakkerzeel voor een litteraire ontmoeting met 2 schrijvers rond de thema’s humor én liefde.  Laat dat net de 2 zaken zijn die macht – waar we helaas de voorbije 2 jaar onaangenaam mee werden geconfronteerd – niet kan verdragen.

In zijn boekje “Jij bent alles” neemt Steve Aernouts u mee op sleeptouw op de zoektocht naar wie we zijn. Als alle weerstand en verdedigingslinies, die de mens in de jaren om zich heen bouwt, herkent en geheeld worden, komen we tot de puurheid van wie we zijn : wandelende potenties liefde die klaar is om rijkelijk uitgedeeld te worden aan elkaar. We willen allemaal een nieuwe wereld. Er is maar één iemand die die werld kan creëren, en dat is diegene die je aantreft als je in de spiegel kijkt.

Het boek van Hilde Van Liefferinge “Homo Sanitariens in de Perversitijd” gaat over de verschuivende verhoudingen tussen mens en macht. Een verzameling verhalen, reflecties en gedichten over vrijheid, solidariteit, krakende systemen, gezondheid, verzetten, zwijgen en knikken. Scherp en satirisch duidt Hilde zowel de menselijke gekte omtrent hygiëne als de toenemende perversiteit van de macht.

Een boek dat je doet lachen, doet huilen en je in je ziel raakt. Een boek dat je hoop, moed en zelfbewustzijn aanreikt in deze intense, woelige tijden.

Tijdens deze namiddag gaan Hilde & Steve op een ongedwongen manier in dialoog met elkaar en met het publiek.  Daarnaast lezen ze ook teksten voor uit hun eigen werk.

 

 

Praktisch :

Dit event werd geannuleerd en komt wellicht later terug in een iets andere vorm.